Wij kunnen ons werk niet doen zonder de hulp van onze trouwe vrijwilligers. Op verschillende plekken binnen het werk, hebben wij plaats voor vrijwilligers. Interesse? Meld je dan bij ons aan!

De Bus

Je bent op straat of in de bus het aanspreekpunt voor bezoekers. Je bent gastvrij, gaat in gesprek en hebt een luisterend oor. Je signaleert verslavingsproblematiek of problematisch middelengebruik en maakt dat bespreekbaar. Je motiveert en verwijst hulpvragen door naar de hulpverleners van Waypoint.

Buddy

Als buddy ben je praktische ondersteuning van de hulpverlening. Denk bijvoorbeeld aan vervoer van of naar een kliniek, reclassering of therapeut. Je denkt mee en geeft raad hoe kleine problemen kunnen worden aangepakt. Je bent voor de cliënt een richtingaanwijzer op hun weg van herstel.

Voorlichting en preventie

Je werkt en denkt mee met het preventiewerk op scholen en kerken. Je kunt bijvoorbeeld als ‘ ervaringsdeskundige’ met jouw verhaal een deel van een les of spreekbeurt invullen.

Diverse werkzaamheden

Regelmatig zoeken wij mensen die ons praktisch kunnen ondersteunen, bijvoorbeeld gastheer of gastvrouw zijn bij een cursusavond, schoonmaakwerk, administratief et cetera.