In de afgelopen weken was Waypoint onder andere te gast bij de Hervormde Gemeente de Ark en bij de Gereformeerde Kerk Urk. Tijdens de kerkenraadsvergadering werd er tijd ingeruimd zodat wij iets over ons werk en over Waypoint mochten vertellen. 

Bijna iedereen kent Kringloopwinkel Waypoint, maar niet iedereen kent Waypoint Hulpverlening. Deze twee zijn echter direct en praktisch met elkaar verbonden. Wij vinden het mooi om mensen hierover te informeren en enthousiasmeren. Middels een korte presentatie van 20 minuten krijgt de kerkenraad een (beter) beeld van wat Waypoint doet en hoe we iets voor elkaar kunnen betekenen.

Naast het aanbieden van deze presentaties zijn er ook verdiepende mogelijkheden in de vorm van een cursusavond waarbij ambtsdragers en/of leidinggevenden van het jeugdwerk getraind worden. Dit kan zijn op onderwerpen als (h)erkennen van middelengebruik, doorverwijzen, wat wel en wat niet te doen, omgang met jongeren, gesprekstechnieken bij huisbezoeken en dergelijke. Deze avonden organiseren wij in samenwerking met Pieter van Eerde van Aandachtplus en Jans Post van Algemeen Maatschappelijk Werk. 

Mocht u interesse hebben dan kunt u contact met ons opnemen! 

Terug naar overzicht